19 June 2014

PEANUT BUTTER COOKIES - GLUTEN&LACTOSE FREE

Včera som si v kuchyni zasa raz trocha uletela. Makronky nemohli chýbať, okrem nich som spravila flapjacks a keksíky z arašidového masla inšpirované Lorraine Pascale. Mám kamošku, ktorej príroda nadelila intoleranciu lepku a laktózy zároveň a preto občas obmením recepty tak, aby ich mohla aj ona. Na otázku "fakt to môžem?" strašne rada odpovedám "fakt." Takže aj tieto môžete - všetci bezlepkáči a alergici na mlieko. Navyše, nie sú veľmi sladké a mohli by sme ich zaradiť medzi zdravé hriechy.


Potrebujeme:
275 g crunchy arašidového masla (s kúskami arašidov)
50 g trstinového cukru
1 vajíčko
1 čaj. lyžička vanilkového extraktu
100 g mandľovej múky (polovicu môžete nahradiť bezlepkovou múkou alebo bezlepkovými vločkami)

A ako na to:
Toto je naozaj jednoduchý recept. Arašidové maslo vymiešame s cukrom, vajíčko jemne vyšľaháme s vanilkovým extraktom. Do arašidového masla pridáme vyšľahané vajíčko, mandľovú múku a všetko spojíme do pevného bochníka. Rúru si vyhrejeme na 190°C a plech vyložíme papierom na pečenie. Odoberáme z cesta menšie množstvá (mne vyšlo 13 keksíkov), vytvarujeme v rukách guličku, roztlačíme v dlani a ukladáme na plech. Pečieme 10 minút, kým keksíky nezačnú po okrajoch trošičku hnednúť. Necháme vychladnúť. Hotovo! :)

No comments:

Post a Comment